Tett do? 5 Metoder For å Løse Problemet!

Trenger du rørlegger? Vi dekker hele Norge!

En hånd som tar en avløpsåpner i do

Innholdsfortegnelse

En tett do kan oppstå i de mest uventede øyeblikk og steder – hjemme, på kontoret, eller som gjest. Å håndtere dette problemet krever ofte kreativitet og tålmodighet, spesielt hvis du ikke har en avløpspumpe tilgjengelig. Her er en grundig guide med flere metoder, detaljert og med eksempler, for å hjelpe deg med å løse opp toalettet ditt.

Hvordan Fikse Tett do: Forebygg Oversvømmelse

Før du prøver noen av metodene nedenfor, er det viktig å forhindre en potensiell oversvømmelse. Hvis du ser at vannet i toalettskålen stiger, må du handle raskt. Åpne lokket på vanntanken og løft gummiflotøren – dette stopper strømmen av vann inn i bollen. I noen tilfeller, hvor vannet fyller seg raskt, finn vannventilen bak toalettet og skru den av (dreier vanligvis mot høyre).

Metode 1: Bruk Sugekopp for å Fikse Tett Do

  • Trinn 1: Sjekk at det er nok vann i toalettet til å dekke pumpens kopp. For eksempel, hvis vannet bare når halvveis opp til kanten av avløpspumpens kopp, fyll på med vann fra vasken eller dusjen til den er fullstendig dekket. Dette sikrer maksimal sugekraft og forhindrer luftlommer.
  • Trinn 2: Plasser pumpen over avløpshullet i en svak diagonal vinkel for å unngå å introdusere luft. Tenk på det som å senke en båt forsiktig i vannet for å unngå bølger.
  • Trinn 3: Utfør pumping. Dytt pumpens kopp opp og ned kraftig, men forsiktig, syv til ti ganger. Hvis du merker at luft bobler ut, juster posisjonen og prøv igjen. Det er som å bruke en sykkelpumpe: jevn og kraftig bevegelse gir best resultat.
  • Trinn 4 og 5: Åpne vannforsyningen igjen og skyll. Gjenta om nødvendig.

Les også: Hvordan Fikse Tett Vask: 5 Naturlige (Og Enkle) Metoder

Metode 2: Tett do Zalo og Varmtvann

  • Trinn 1: Samle materialer. Du trenger varmt (ikke kokende) vann, flytende såpe (oppvasksåpe er ideell), og en beholder som en kopp eller bøtte. For eksempel, hvis du er på et gjestetoalett, kan en kopp fra vasken fylles med varmt vann fra kranen.
  • Trinn 2: Hell såpen direkte i toalettet, nær hullet. Tilsett deretter varmt vann fra beholderen. La blandingen virke i minst 15 minutter for å smøre og løsne blokkeringen.

Metode 3: Bare Varmt Vann

  • Trinn 1 og 2: Som med metoden over, men uten såpen. Fyll toalettet med varmt vann til en tomme under kanten for å unngå flom. La det stå i 20-30 minutter. Varmen og vanntrykket kan ofte løsne mindre blokkeringer.

Metode 4: Toalettbørste som Sugekopp

Tett do triks toalettbørste
  • Bruk toalettbørsten i en ‘pumpe’-bevegelse. Dytt ned i hullet, akkurat som du ville gjort med en avløpspumpe. Dette kan være spesielt effektivt hvis blokkeringen er forårsaket av mykt materiale som toalettpapir.

Metode 5: Tett do Triks: Bruk en Kleshenger

Tett do triks
  • Hvis de ovennevnte metodene ikke virker, kan en kleshenger eller et langt, stivt håndtak brukes. Rett ut en kleshenger og forsiktig ‘fisk’ i avløpshullet. Vær forsiktig så du ikke skader porselenet.

Disse metodene tilbyr en rekke løsninger for å takle et tett toalett. Husk, nøkkelen er å prøve forskjellige tilnærminger og ha tålmodighet. Med disse detaljerte trinnene og eksemplene, kan du takle nesten alle typer toalettproblemer. Det er også verdt å merke seg at dersom toalettet ikke er tett på grunn av fremmede objekter vil blokkeringen tilslutt løse seg opp av seg selv.