Rørlegger Lønn (2024) – Hvor Mye Tjener en Rørlegger I Norge?

Trenger du rørlegger? Vi dekker hele Norge!

rørlegger som jobber og tjener penger

Innholdsfortegnelse

Enten du er nybegynner som rørlegger, eller du ser etter å ansette et team av rørleggere, er denne guiden for deg. Få all informasjonen du trenger for å få en god rørlegger lønn!

Rørlegging er alltid etterspurt hos huseiere og i kommersielle områder. Med renovering, reparasjoner og generelt vedlikehold er det mange jobber som holder rørleggernes kalendere fulle. Hvis du eier en rørleggervirksomhet, kan du nå være på et punkt hvor du ønsker å utvide virksomheten og ansette ansatte. Først, la oss hoppe rett inn i hva rørleggere tjener – slik at du kan se hva du bør betale dine nye ansatte eller ditt potensielle inntektspotensial.

Rørlegger lønn: Inntekt per nivå

 • Lærling: MINST 81,64 kr per time / 653 kr per dag / 150 190 kr per år
 • Nyutdannet: 200,18 kr per time / 1601,44 kr per dag / 368 331 kr per år
 • Ansatt: 303 kr per time / 2424 kr per dag / 557 520 kr per år
 • Selvstendig næringsdrivende: 440 kr per time / 3520 per dag / 809 600 kr per år

*inkluderer estimerte kostnader for forretningsutgifter som kjøretøy, verktøy, forsikring, drivstoff osv. *Inkluderer ikke overtid eller andre tillegg

Hva er lønnen til en rørlegger?

Hvor mye en rørlegger tjener er et vanlig spørsmål folk stiller når de vurderer en karriere i faget. Det er vanskelig å svare i en kort setning fordi det avhenger av flere forskjellige faktorer, som erfaring, arbeidsmengde og hvor i landet virksomheten opererer.

 • Nyutdannede rørleggere kan tjene rundt 368 331 kr i året
 • Erfarne rørleggere med profesjonell opplæring kan tjene mer, vanligvis rundt 557 520 kr i året
 • Senior eller ‘mester’ rørleggere kan tjene dobbelt så mye, og noen ganger enda mer

Selvfølgelig er det alltid unntak fra regelen, og andre ting som kvalifikasjoner for å jobbe med gassapparater vil også påvirke lønnen. Ifølge Statistisk Sentral Byrå (SSB) er gjennomsnittlig startlønn for en ny rørlegger rundt 200 000 kr i året. Ta dette med en klype salt, fordi noen områder kan være raskt behov for arbeidskraft og vil sannsynligvis betale mer for å tiltrekke seg talenter. Husk at ansatte rørleggere kan også tjene mindre enn en håndverker som eier sin egen virksomhet og naturlig tar med seg mer av profitten fra hvert fullført jobb. For rørleggere ansatt med en timepris er gjennomsnittlig timelønn rundt 230 kr.

Rørlegger lønn i året

Igjen, dette avhenger. Så det er nok mer hjelpsomt å spørre hvor mye den gjennomsnittlige rørleggeren tjener. Gjennomsnittlig lønnsområde for en rørlegger ansatt av et selskap er omtrent rundt 557 520 kr i året, stigende med erfaring og ansiennitet. Hvis du utvider dette til å inkludere selvstendig næringsdrivende, stiger tallet til 809 600 kr. Men dette er bare en antakelse. Rørleggere eller bedriftseiere som jobber med lukrative kontrakter, kan tjene mye mer enn en senior rørlegger over hele Norge med mindre etterspørsel etter høykvalitetstjenester.

Rørlegger lønn time (timelønn)

Tallene vil variere i henhold til faktorene som er diskutert tidligere i denne guiden. Men hvis du tar gjennomsnittlig årsinntekt på 557 520 kr, tilsvarer det 2424 kr per dag før skatt. Med en antatt arbeidsdag på 8 timer, kommer timeprisen ut på 303 kr i timen.

Hvor mye tjener en faglært rørlegger?

Nyutdannede rørleggere kan forvente å tjene i regionen av 368 331 kr i året. Men en rørleggers lønn stiger med erfaring, arbeidstimer og typen jobber som utføres. Det er kurs tilgjengelig gjennom handelsforeninger som fokuserer på forskjellige spesialområder som varmepumper, soltermiske systemer, vannresirkulering og til og med å lære å installere kjeler etter fullført avansert opplæring. Sertifiserte spesialfelt, som evnen til å jobbe med varme og gass, vil naturlig føre til høyere lønn.

Faglærte rørleggere kan tjene mye penger. Det er vanskelig å fastslå nøyaktig hvor mye. Hvis du driver din egen rørleggervirksomhet for eksempel, kan du tjene noe i regionen av 809 600 kr om ikke mer. Ditt inntektspotensial kan være stort!

Hvor mye tjener en selvstendig næringsdrivende rørlegger?

En selvstendig næringsdrivende rørlegger kan tjene mye. Det avhenger av typen rørleggerarbeid du utfører og området du er i. Hvis det er stor etterspørsel etter din rørleggerekspertise og du er basert i Oslo for eksempel, vil du ha en høy timepris og forhåpentligvis regelmessig arbeid på vei. Rørlegging er en utmerket industri for de som ser etter å bli selvstendig næringsdrivende. Det er ikke nødvendig å leie eiendom siden jobber utføres på stedet i hjem eller kommersielle eiendommer.

Veiledning for en lærling eller ny rørlegger

Det er fortsatt nyttig informasjon her for deg også. Hvis du er interessert i en karriere i rørlegging, har denne guiden nyttig informasjon som du kan bruke for å ta en mer informert beslutning.

Hvor skal du starte?

Først og fremst trenger du å tilegne deg tilstrekkelige praktiske ferdigheter. Dette inkluderer å lære den teoretiske kunnskapen for å utføre jobben. Og det er en god ting: jo mer teknisk kunnskapen din er, jo mer sannsynlig vil du være etterspurt. Innrømmet: det er ingen hemmelighet at det kan ta år med opplæring for å bli kvalifisert. Men når du har de riktige legitimasjonene, vil de nesten helt sikkert hjelpe deg med å bane vei mot en vellykket karriere i faget.

Les også: Tett Sluk I Dusjen? Fiks Det Raskt Og Enkelt!

Ta fagbrev

Dette er den mest vanlige og bredt aksepterte ruten i bransjen. Dette kan være den perfekte veien inn for en nybegynner, spesielt hvis du er heldig nok til å finne et selskap som støtter deg med ekte arbeidserfaring. Bedrifter drar nytte av å utvikle sitt eget talent, og lærlingene får tjene mens de studerer, så det er en vinn-vinn situasjon. Mange ordninger får også statlig støtte for å hjelpe bedriftseiere med å ta inn yngre fagarbeidere.

Rørlegger lærling lønn 2024

En lærling rørlegger vil tjene minst nasjonal minstelønn, og dette beløpet avhenger av deres alder. Eksempler gitt av Fellesforbundet:

 • En lærling på 21 år i første år av læretiden har krav på en minste timelønn på 122,21 kr.
 • En lærling på 21 år som har fullført det første året av læretiden har krav på en minste timelønn på 149,25 kr. Informasjonen er nøyaktig per januar 2024.

Hvilke tjenester vil du tilby?

Når du er i jobben, vil du ha mange valg. Du kan velge å tilby et utvalg av tradisjonelle tjenester, eller kanskje du velger å spesialisere deg i et bestemt område. Vil du fokusere kun på bolig- eller kommersiell sektor? Eller vil du utvide tjenestene dine til å inkludere begge? Slike spesialiteter inkluderer avløp, rørsystemer for bad og radiatorer, gassarbeid, samt reparasjon og installasjon av sentralvarmesystemer.

Fra selvstendig rørlegger til bedriftseier

Ditt inntektspotensial er basert på suksessen til din virksomhet. Hvis du driver din egen VVS-virksomhet, kan du tjene hvilket som helst beløp. La oss si det slik, hvis du gjør det bra, har et team som støtter deg, og du er i et område med stor etterspørsel etter VVS-ekspertise, kan du tjene nok til å rettferdiggjøre å bli en merverdiavgiftsregistrert bedrift. Du trenger det grunnleggende for å komme i gang – en varebil, verktøy, forsikring, kvalifikasjoner og erfaring.

Hvordan tjene mer som selvstendig rørlegger

Å bygge en ny bedrift bør gi deg stor stolthet og tilfredsstillelse. Hvis du ikke tjener så mye fortjeneste, kan du begynne å føle deg litt motløs. Men ikke stopp der! Heldigvis bør følgende tips hjelpe deg å lære hvordan du øker omsetningen til din VVS-virksomhet:

 • Sørg for at du tar nok betalt for å dekke utgiftene dine (inkludert verktøy, materialer, forsikring, markedsføring, lønn, drivstoff osv.). Hvis ikke, må du kanskje heve prisene dine.
 • Velg å spesialisere deg i områder som er mest lønnsomme. Noen VVS-jobber krever lite utgifter (for verktøy og materialer) for å gjøre større fortjenester.
 • Vurder hvor stort område du bør dekke. Å reise lengre vil spise inn i fortjenesten din på grunn av kostnader for varebil og bensin, så hvis mulig, hold deg til ditt lokale område eller ta ekstra betalt.
 • Sørg for at du ikke kjøper billige verktøy og materialer, da dette vil påvirke kvaliteten på arbeidet ditt. Dårlig kvalitet på arbeidet kan ikke være holdbart, eller kan raskt begynne å forverres, noe som reduserer kundetilfredsheten og fører til negative anmeldelser.
 • Prøv å betale av eventuelle gjeld så snart som mulig. Husk, renter på kredittkort eller lån kan påvirke dine viktige fortjenester.
 • Fokuser på å få synlighet for din bedrift. Dette kan være gjennom reklame, ditt nettsted, ditt bedriftsmerke, kundevitnemål, SEO eller bransjekontakter som kan sende arbeid din vei.
 • Fokuser på å tilby den beste kundeopplevelsen. Ved å tilby den beste kundeservicen vil bedriften din vokse på kort tid. Det er vanskelig for enhver bedrift å ta opp kampen med en annen med et fantastisk rykte, som gjenspeiles i dine potensielt fantastiske anmeldelser.
 • Hvorfor ikke også bli med i en bransjekatalog for å bygge opp anmeldelsene dine og nettbasert rykte?

Vanlige Rørlegger Lønn Spørsmål

Tjener rørleggere bra?

Kort sagt, ja. Å bli rørlegger kan være et svært lønnsomt karrierevalg, spesielt hvis du jobber med høykvalitetsprosjekter eller med kunder som er villige til å betale mer for å sikre dine tjenester. Husk, kunder foretrekker å vite at de får valuta for pengene, selv om det betyr å betale litt ekstra. Dette er en bransje som også ser lønnsøkninger på grunn av høy etterspørsel. Sammenlignet med andre håndverksyrker, er rørleggerlønninger betydelig høyere enn det nasjonale gjennomsnittet.

Hva tjener en rørlegger?

Med riktig opplæring og erfaring tilbyr en karriere innen rørlegging stort inntektspotensial. Nykvalifiserte rørleggere kan forvente å tjene minst 368 331 kr per år, mens mer erfarne fagfolk kan tjene rundt 557 520 kr og ofte ganger mer.